LEONON MEDIA
Inspiratie door cultuur
Jaar in jaar uit werken wij samen met onze auteurs, vertalers en partners waarbij vernieuwend onderwijs, kwaliteit en het persoonlijk contact centraal staan. Ook in 2023 brengen wij graag vernieuwend onderwijs en culturen bij elkaar met nationale en internationale titels. Meer informatie, neem contact met ons op: info@leonon.nl.
Year after year, we work with authors, translators and partners where education, quality and personal contact are key. We want to bring cultures together in by translating international titles into Dutch and the other way around. Dutch titles translated/published in different languages. If you have any questions, please feel free to contact us: info@leonon.nl.
LEONON KINDERBOEKEN
Verhalen voor kinderen
Als Leonon Kinderboeken zijn we gelukkig met een groot nationaal en internationaal netwerk. Telkens weer raken wij geïnspireerd door de mooie kinder- en prentenboeken van onze auteurs en internationale partners. Samen met hen proberen wij de mooiste kinderboeken naar Nederland en België te halen. Meer NIEUWS op www.leononkinderboeken.nl of stuur ons een mail: info@leononkinderboeken.nl.
Een hartelijke groet | Kind Regards,
Leonon Media Publishers
Tel: +31(0) 572 851 104 | Mob. +31(0) 6241 08 112
Website: www.leonon.nl | Mail: info@leonon.nl.
IBAN NL89ABNA0496657291 | BIC ABNANL2A
KVK 52991792 | BTW nr. NL NL001184584B87

Het is een wonderlijk boek. Alice in Wonderland wonderlijk. Een boek dat je fantasie voedt en je anders doet kijken. Een horrorboek waar je lekker bang van wordt, maar niet té. Alles kan in dit boek: kleine dieren die sterker blijken dan mensen, het boek dat ook een kader blijkt. Een boek waar problemen net anders zijn dan je dacht, en de oplossingen nog nooit vertoond! Het is een voorleesboek waar je samen in kijkt en leest. Grote platen waar je in kunt verdwalen met korte teksten die fijn zijn om voor te lezen. Het boek zal aanleiding geven voor gesprekken: hoe maakt de slak haar eigen pad? En zie je dat wormen best wel lijken op vingers? En hoe kijkt een worm eigenlijk? Wordt een mol wel eens boos? En wat doen pissebedden de hele dag? (Of nacht?) Naast het vreemde en spannende verhaal heeft het boek een hoofdstuk met geweldig interessante informatie over de dieren die je hebt leren kennen. Leerzaam voor gebruik thuis, in de voorschool(se opvang) en buitenschoolse opvang, in peuter- en kleuterklassen.

In Wikken & Wegen wordt verteld over 24 Hoge Raad-arresten. Het boek is geschreven door Dumon Tak, Ted van Lieshout, Joke van Leeuwen, Jan Paul Schutten en Thijs Goverde. Wat is recht en hoe moet het worden toegepast? “Laten we nou eens makkelijk beginnen. Is dat mogelijk in de rechtspraak? Ja, dat is mogelijk. Hoe dan? Door een vergelijking te maken met dieren, want dieren doen niet moeilijk, dieren doen meestal makkelijk.” Zo begint het verhaal ‘Zoals bij de wolven’ van schrijfster Bibi Dumon Tak. Dit boek gaat over “de geheimzinnige vraag” die advocaten al ruim een eeuw bezighoudt: wat is recht en hoe moet het worden toegepast? In dit boek kom je gevallen tegen waarbij de rechter soms moet uitmaken of je meer moet kiezen voor eerlijkheid of meer voor zekerheid. Je gaat ineens begrijpen dat degene die er een oordeel over moet vellen vaak voor een groot dilemma staat. Dat het vaak een kwestie is van wikken en wegen. En juist dát maakt dit boek boeiend en leuk! Wikken & wegen: een boeiende kijk op recht In Wikken & Wegen vertellen wij de verhalen achter 24 arresten van de Hoge Raad en het Europese Hof van Justitie. Het zijn de verhalen achter bekende arresten als Lindenbaum/Cohen, Kelderluik, Levola/Smilde, Kantharos van Stevensweert en Baris/Riezenkamp. Voor ouders die jurist zijn zal het boek een leuke opfrisser zijn en biedt het interessante gespreksonderwerpen om met kinderen hierover te praten.

Een montessorischool is een school waar volgens het pedagogische concept van Maria Montessori gewerkt wordt. Haar gedachtegoed wordt door montessorianen niet alleen als inspiratiebron gebruikt, maar toch vooral ook als een leidraad gezien voor het vormgeven van een montessorionderwijspraktijk, want Montessori’s uitgangspunten worden ook in deze moderne tijd nog altijd als waardevol gezien en gebruikt om er onderwijs op te bouwen. Toch is er wel discussie. Het is nooit echt duidelijk geworden tussen welke uitersten de praktijk van het montessorionderwijs mag bewegen en welke variaties er mogelijk zijn binnen het concept. Dat betekent dat het gedachtegoed voor een deel bloot staat aan interpretaties. Daarnaast is er ook de breed gedragen wens om het montessoriconcept door te ontwikkelen. Er komen nieuwe materialen op de markt en vanuit het oorspronkelijke gedachtegoed worden antwoorden gezocht op vragen die de moderne tijd aan professionals en aan schoolteams stelt. Op zulke vragen zoeken alle montessorianen antwoorden. Iedere onderwijsprofessionals binnen de beweging reflecteert op het gedachtegoed en op zijn eigen praktijk en daarbij ontwikkelt hij een perspectief op wat de essentie van het montessorigedachtegoed in de 21ste-eeuw inhoudt: waartoe voeden we kinderen op? En op welke wijze kunnen we de daarbij gestelde doelen op een effectieve en efficiënte manier realiseren? In Perspectieven op Montessori komen tien ervaren collega’s aan het woord over hun persoonlijke perspectief op montessorionderwijs. De bedoeling daarvan is niet om een soort ‘grootste gemene deler’ te zoeken, maar om de lezer aan het denken te zetten over het eigen perspectief en op zoek te gaan naar eigen antwoorden op wat montessori in deze tijd betekent. De tien geïnterviewde collega’s zijn opleiders, begeleiders en directeuren: Daniëlle Teunissen-Kanters, Debbie van de Burgh, Irma Pieper, Jaap de Brouwer, Joëlle de Groot, Liene Hendriksen, Maaike Kramer, Maarten Stuifbergen, Robert van Woudenberg en Tessa Wessels. Het boek wordt afgesloten met een hoofdstuk waarin Patrick Sins de tien bijdragen samenbrengt en becommentarieerd.

Een leraar wordt een daltonleraar en een school een daltonschool als er gewerkt wordt vanuit een daltonvisie. En je bent een goede daltonleraar en een goede daltonschool als die eigen daltonvisie op een effectieve en efficiënte manier wordt gerealiseerd. Dalton: L E F ondersteunt teams, individuele leraren en pedagogisch medewerker zich bewust te worden van de eigen daltonvisie en helpt om die eigen visie door te ontwikkelen. Het boek biedt ook praktische ideeën om een onderwijspraktijk te realiseren die gestoeld is op zo’n daltonvisie. Met andere woorden: in Dalton: L E F worden de ‘why’, ‘how’ en ‘what’ van het daltononderwijs besproken. Het gaat daarbij om breed persoonsvormend onderwijs dat geïnspireerd is op het gedachtegoed van Helen Parkhurst, waarbij kinderen leren om mee te praten en mee te beslissen over het eigen leren en over het onderwijs dat daarvoor ingericht moet worden. Want een stem krijgen in de eigen ontwikkeling levert kinderen ervaringen op om uit te groeien tot een ‘mens met lef’.

There is increasing interest in Dalton education. For many parents, teachers and principals, the principles of this form of innovative education offer a direction to take in the further development of their schools. The origin of Dalton education lies in America. Its initiator, Helen Parkhurst, began her teaching career in rural Wisconsin more than a hundred years ago, in the autumn of 1904. She taught her students to work on assignments independently, with the freedom to plan and complete them as they saw fit, enlisting each other's help and the teacher's assistance when needed. Since then, Dalton education has evolved, but the essence of what Parkhurst intended has remained. As the popularity of Dalton education grows, so does the need for information about Parkhurst's life, her ideas, and her own teaching experiments. This biography aims to meet that need. It paints a picture of a woman who wanted to give children a voice in their work and in their own lives and succeeded in doing so through her tirelessness and powerful personality. But that drive also led to conflicts, disillusions and disappointments.

Bij het samenstellen van dit derde deel is veel gebruik gemaakt van het werk van Traleg Kyabgon Rinpoche [1955 - 2012]. Hij gaat uit van een simpele betekenis: Karma betekent letterlijk actie. Dzigar Kongtrül Rinpoche zegt hierover in zijn boek ‘It’s Up to You: “Karma is een vaak misbegrepen onderwerp in het Boeddhisme. Hij stelt dat de inzichten van Traleg Kyabgon, een eminent geleerde met grote kennis van zowel dharma als ook de manier van denken in de westerse wereld ons een diepere betekenis van het begrip Karma zal geven. Als bezoeker van Nepal word je getroffen door de vriende-lijkheid en behulpzaamheid van haar bewoners. Cynisch stelt deze of gene dan, dat het in het belang van hun Karma is dat de bewoners zo goed voor ons buiten-landers zorgen. Sommige westerlingen wijzen erop dat Karma leidt tot lethargie. Immers alles is vooraf bepaald. Echter niets is minder waar. Zo’n opmerking duidt op gebrek aan kennis over het begrip Karma. Een communicatieadviseur wees ons op het gevaar van het gebruik van het woord Karma bij de oprichting van de Karma Club, waarover binnen in het boek meer. In de huidige jongerentaal zou het een negatief begrip zijn. Ook dit klopt niet, hoewel jongeren het gebruiken om bijvoorbeeld een slecht resultaat op een toets of examen te verklaren.

2004 Alex verlaat Amsterdam om er nooit meer terug te keren. 2019 - 2020 Drie vrienden vinden de dood. 2020 Een verwoest leven krijgt kans op herstel. 2004 - 2006 Een goedlopend trainings- en adviesbureau wordt willens en wetens kapot gemaakt. In Cirkel gaat het om actie en reactie. De hoofdrolspelers maken hun eigen worstelingen door en proberen af te rekenen met hun innerlijke demonen en hun kwelgeesten van vlees en bloed. De een slaagt erin, de ander treft de dood.
Na het Halloweenfeest wandelt Noor naar huis. De kortste weg loopt door het kerkhof. Het is donker, de volle maan beschijnt de graven. Noor struikelt en valt in een verwaarloosd graf dat van een ontdekkingsreiziger blijkt te zijn. Het enige dat door haar hoofd spookt is: wat moet ik doen? Met haar aansteker vindt ze een skelet, een schatkaart met aanwijzingen en een koffertje met een blauw, gespikkeld ei. Noor leest de aanwijzingen zorgvuldig door. Tot haar verbazing blijkt het ei van een draak te zijn. Wat wil dit zeggen? Is het een boodschap? Moet Noor voor het eitje gaan zorgen? Heeft dit een betekenis voor het leven van Noor en haar moeder? Drakenbank is een verhaal over moed, een ongewone vriendschap en afscheid nemen. Dit is een uitgave met tekeningen van draken, gemaakt door Brugse kinderen. Je vindt in dit boek ook spelletjes voor jong en oud, geïnspireerd op historische locaties in Brugge.

Is het echt waar? Kan water echt sterker zijn dan gif? Het vredige Toronda is aangevallen door een verwoestende groene rookwolk. De gekleurde torens staan scheef en de aarde scheurt steeds verder open. De inwoners weten zich geen raad. Alleen het pure zuivere water kan ze redden, maar waar is het verborgen? ‘Ik weet iemand die ons kan helpen’, zei Rin luid. Alle ogen in Toronda waren op haar gericht. ‘Hestur, het waterpaard!’ Rin en Hestur gaan op zoek maar vinden ze in Kissat, het land van de Sprekende Stoffen, meer aanwijzingen? Raban, de tovenaar, houdt ze nauwlettend in de gaten. De steekvliegen staan klaar voor een aanval. Dan verschijnt Ara. Zijn Rin en Hestur op tijd? (Een spannende zoektocht vol avontuur in onbekende werelden).

Continuous SLA focuses on recognising risks that can harm the outcome of business processes (core value streams).Risks arise as a result of new construction and maintenance of information systems through Agile teams. Within the concept of Continuous SLA, these risks are analysed from different perspectives and provided with countermeasures by the DevOps team, also known as SLA controls. By making these SLA controls measurable, they become suitable planning objects that can be placed on the product backlog. This book is a publication in the continuous everything series. The content consists of the discussion of techniques to identify and manage risks such as the use of Lean indicators, value stream mapping and information, application and technical architecture building blocks. In addition to the core value streams, the enable value streams such as services management, information security and development value streams are also examined for risks that directly or indirectly harm the outcome. The recognized SLA controls are anchored in the Agile way of working by deepening the collaboration between, among others, the product owner and service level manager. This integrated approach to SLA controls makes it possible to get grip on quality in Agile projects.

Dit boek is een publicatie in de continuous everything reeks. Wij behandelen in dit boek Het onderkennen van risico’s die de outcome van bedrijfsprocessen (core value streams) kunnen schaden.Continuous SLA richt zich op het onderkennen van risico’s die de outcome van bedrijfsprocessen (core value streams) kunnen schaden. Deze risico’s ontstaan als gevolg van nieuwbouw en onderhoud van informatiesystemen middels Agile teams. Binnen het concept van Continuous SLA worden deze risico’s vanuit verschillende perspectieven geanalyseerd en door het DevOps team voorzien van tegenmaatregelen ook wel SLA controls genoemd. Door deze SLA controls meetbaar te maken worden het geschikte planningsobjecten die op de productbacklog kunnen worden gezet.

als je er zolang over doet om je randen te laten zien niet de enige bent die dat soort grenzen heeft je pianist wilde worden en geen handen hebt als je een kind wilt ze er niet komen